16 sep, 2012

Vernieuwde Brugge Kaasmarkt komt met wereldprimeur

Meer dan 50 standhouders uit België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië tekenden present voor de 4de editie van de Brugse Kaasmarkt. Maar daarnaast vielen er ook twee primeurs te bewonderen: eentje uit Brugge en een echte wereldprimeur.

Deze 4de editie werd er een met een licht gewijzigde opstelling en zonder drankgelegenheid, een mooi gebaar naar de lokale horeca. Het zorgde bovendien ook voor een betere doorstroming, wat niet zonder resultaat bleef: na 16u zaten al heel wat kaashandelaars door hun voorraad.

Maar er waren ook twee primeurs aanwezig. Brugge Kaas schotelde met Brugge Dentelle, zijn veertiende en nieuwe variant voor. Op vraag van de organisatie maakte de Noord-Hollandse kaasmakerij Klaver zes bollen geitenkaas van maar liefst zestig kilogram per stuk. Een exclusieve wereldprimeur, waarvan alle bezoekers een stukje mochten proeven.
Voor de leergierige bezoekers was er dit jaar ook en didactische stand, waar men het proces van kaasproductie kon volgen van boerderij tot restaurant.

Naar goede gewoonte werd de opbrengst van deze succesvolle editie geschonken aan het goede doel VZW Palliatieve Zorg Noord-West-Vlaanderen.

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2012/09/16/vernieuwde-kaasmarkt-komt-met-wereldprimeur/trackback/