17 sep, 2013

Sterrenchef Philippe Serruys eerste ambassadeur Brugge Kaasmarkt

De Lustrum uitgave van Brugge Kaasmarkt verkoos voor zijn vijfde editie sterrenchef Philippe Serruys van restaurant Den Gouden Harynck als eerste ambassadeur. Serruys werd gekozen omwille van zijn specifieke interesse voor kaas in zijn gerechten en de creatieve invulling die hij daar aan geeft.

Maar liefst 56 standhouders kwamen dit jaar hun producten voorstellen, waaronder ook een aantal Ierse kazen die bereid worden met Guinness en whisky. Een andere bezienswaardigheid was de 3 jaar oude boerenkaas van maar liefst 60 kg, die te koop werd aangeboden door de 72 jarige Nederlander Piet Kruiver. De Brugse Autonome Bierproevers zorgden voor een aangepast biertje bij al dit lekkers.

Naast de kaasdragers van Alkmaar zorgden nu ook de Zwitserse alpenhoorblazers en de expo van materiaal van het Zuivelmuseum Dejonghe voor de nodige folklore. Al voor een vierde keer op rij werd de opbrengst van de Kaasmarkt geschonken aan VZW Palliatieve Zorg Noord-West-Vlaanderen.

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2013/09/17/sterrenchef-philippe-serruys-eerste-ambassadeur-brugse-kaasmarkt/trackback/