15 sep, 2016

Topchefs koken een heel jaar met kaas van Brugge Kaas

Op de Kaasmarkt in Brugge valt elk jaar veel meer te beleven dan enkel proeverijen. Zo wordt er steeds een topchef verkozen die een heel jaar lang met de producten van Brugge Kaas aan de slag gaat. Dit jaar vind je bereidingen van Brugge Kaas op het menu in Kok au Vin van chef Jürgen Aerts.

Sinds de Kaasmarkt van 2013 nemen de producten van Brugge Kaas een prominente plaats in op de menu’s van de Brugse toprestaurants. In dat jaar mocht Philip Serruys van de Gouden Harynck de spits afbijten als Chef van de Kaasmarkt in Brugge. De toon was meteen gezet, want dit toprestaurant in de Brugse binnenstad is intussen al 20 jaar bekroond met een Michelinster.

Het jaar erop mocht chef Patrick Devos de Kaasmarkt in Brugge plechtig openen. Ook hij ging een jaar lang gastronomisch aan de slag met de Brugse kaasklassiekers in de keuken van zijn historisch pand in de Zilverstraat. In 2015 werd hij afgelost door weer een klepper van formaat. Niemand minder dan 2-sterrenchef Filip Claeys van het gekende restaurant ‘De Jonkman’ werd verkozen tot Chef van de Kaasmarkt in Brugge.

Dit jaar zorgt Jürgen Aerts voor verrassende recepten in zijn restaurant Kok o Vin. Zo kan je bij het dagmenu kiezen voor een variatie met Brugge Kaas.

Het wordt dus watertandend uitkijken naar de volgende chef in dit rijtje…

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2016/09/15/topchefs-koken-een-heel-jaar-met-brugse-kazen/trackback/