23 aug, 2023

Dit jaar steunen we Welzijnsschakel Integraal

Ook dit jaar steunen we opnieuw een organisatie. Na de 13de editie zal de vzw Brugge Kaasmarkt een cheque overhandigen aan Welzijnsschakel Integraal.

De Welzijnsschakel Integraal vzw werd opgericht op 25 november 1999 en startte met de werking op 1 mei 2000. Er wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt. De laatste jaren kan de vzw beroep doen op meer dan 230 actieve vrijwilligers.

De werking richt zich vooral op (kans)arme groepen, die dreigen uit de boot te vallen. De Welzijnsschakel Integraal probeert hun integratie te stimuleren of hen opnieuw kansen tot integratie te bieden.

Integraal biedt deelwerkingen aan rond:
 huiswerk- en studiebegeleiding
 bevorderen van zelfstandigheid van de deelnemers
 ontmoeting en integratie
 interreligieuze dialoog

Naast de vele vrijwilligers krijgen ook laatstejaars studenten uit het secundair onderwijs, alsook studenten uit het hoger en universitair onderwijs de kans om mee te werken aan de begeleiding. Zij doen een belangrijke stage-ervaring op bij de verschillende (kans)arme doelgroepen.

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2023/08/23/dit-jaar-steunen-we-welzijnsschakel-integraal/trackback/