22 sep, 2014

Brugge Kaasmarkt presenteert de Kaaspraline

In samenwerking met de bekende Brugse chocolatier Spegelaere pakte de Kaasmarkt dit jaar opnieuw uit met een primeur: de kaaspraline.

De bezoekers van deze zesde editie konden voor het eerst proeven dan deze nieuwigheid, bereid met een zorgvuldig uitgekozen Oud Brugge Prestige uit 2009, en dat viel duidelijk in de smaak. Op de 50 standen uit binnen- en buitenland viel nog een andere primeur te ontdekken, namelijk Averbode kaas. Een nieuw product van Milcobel, die ook de Brugge Kaas op de markt brengen. Naast Averbode kaas kon er ook geproefd worden van Averbode brood van La Lorraine en Averbode bier van Brouwerij Huyghe.

In navolging van Philippe Seruys werd Patrick Devos van het gelijknamige restaurant verkozen tot nieuwe ambassadeur. Met Devos werd er opnieuw gekozen voor een chef die graag kazen verwerkt in zijn bereidingen. 
 


De Vlaamse Amateurmuziek-organisatie en blaaskapellen uit onder meer Pittem en Bissegem zorgden met blaaskapellenfestival voor de nodige sfeer. Ook de wereldvermaarde kaasdragers van Alkmaar en de Alpenhoornblazers ontbraken dit jaar niet op het programma.

De opbrengst van deze succesvolle editie die zo’n 25.000 bezoekers lokte, werd zoals ieder jaar weggeschonken aan VZW Palliatieve Zorg Noord-West-Vlaanderen.

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2014/09/22/kaasmarkt-presenteert-de-kaaspraline/trackback/