28 aug, 2017

Brugse Kaasmarkt op zondag 3 september op het Beursplein

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) en Miss World Nederland 2017 Rachel Aussem, samen met haar twee eredames, nemen op zondag 3 september om 11u samen de officiële opening voor hun rekening van de negende editie van de Kaasmarkt in Brugge.

Door werken op het Zand moesten de organisatoren dit jaar uitwijken naar het beursplein, waar de Beurshalle intussen helemaal verdwenen is. Een surrealistisch beeld voor de Bruggelingen, maar een opportuniteit voor de organisatoren van de Kaasmarkt. Zij kiezen nu resoluut voor dit tijdelijke plein en verwachten er even veel bezoekers dan voorgaande jaren. “Het alternatief was de Albert I-promenade, maar daar was de opstelling van de kraampjes minder makkelijk”, zegt voorzitter Jean-Pierre Vanden Berghe. “Het Beursplein heeft nu meer iets van ’t Zand en ligt op een steenworp van de vertrouwde locatie.”

Volgend jaar, voor zijn tiende editie, keert de organisatie terug naar het vernieuwde ’t Zand. “Dat wordt een heel bijzondere editie”, belooft Vanden Berghe.

Op deze negende editie vindt men opnieuw een zestig standen met tal van kazen uit binnen- en buitenland, vaak vers van de hoeve. En ook dit jaar zijn er tal van nieuwigheden, zoals de gloednieuwe Comtesse de Bruges en de kaaslolly, een creatie van de Brugse chocolatier Jan Spegelaere, op basis van chocolade en Oud Brugge kaas. Voor de natjes zorgen een champagnebar en de Brugse Autonome Bierproevers.

De kaasdragers uit het Nederlandse Alkmaar, de Alpenhoornblazers en vier blaaskapellen zorgen dan weer voor de nodige sfeer en muziek. Tot slot is ondertussen topchef Olivier Manbailliu van Restaurant La Tâche voorgesteld als de nieuwe ambassadeur van de Kaasmarkt in Brugge. Hij zal het komende jaar kazen uitgebreid aan bod laten komen in zijn bereidingen en gerechten.

Bron: http://www.hetnieuwsvandaag.be/nl/article/14313
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-brugge/kaasmarkt-kiest-voor-beursplein-a3189037/

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2017/08/28/brugse-kaasmarkt-op-zondag-3-september-op-het-beursplein/trackback/