08 sep, 2017

De negende kaasmarkt, voor het eerst op het Beursplein.

De negende kaasmarkt, voor het eerst op het Beursplein, heeft er een bijzonder geslaagde editie op zitten. Ruim 25.000 bezoekers vonden vlot de weg naar de nieuwe locatie en kwamen proeven van onder meer de Comtesse, een nieuwe soort in de Brugge Kazen.

Speciaal voor de gelegenheid had Brugge Kaas ook een bol van maar liefst 60 kilogram Brugge Oud laten aanrukken die aangesneden werd door acteur Herbert Flack en schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V).

“Bezoekers mogen gratis een stukje proeven en het overschot gaat naar een goed doel”, verklaarde Filip Vermander van Brugge Kaas. Acteur Herbert Flack wist het eerste proevertje alvast te smaken en maakte voor de eerste keer kennis met de Brugse kaasmarkt. “Ik heb tien jaar quasi in Brugge gewoond tijdens de opnames van de Aspe-reeks voor VTM. Normaal kies ik altijd voor een lekkere brie, camembert of Chaumes, maar vandaag heb ik nieuwe soorten ontdekt die ik graag op een kaasplank aanbied aan vrienden.”

De nieuwe locatie van de kaasmarkt, het Beursplein, wist de talloze bezoekers te bekoren. “Deze opstelling is veel beter dan op ’t Zand”, zegt Laela Ben Alitem uit Brugge. “Alles staat hier meer bij elkaar, in tegenstelling tot vorig jaar.” Ook Luc De Schacht uit Jabbeke was die mening toebedeeld. “Het is veel rustiger wandelen dan op ’t Zand”, klinkt het. “Hier is veel minder passage én meer ruimte.”

 

Jubileum

De kaas die gisteren in primeur gelanceerd werd, ‘Comtesse de Bruges’, wist Luc alvast te smaken. “Wij komen om te proeven, kopen en vooral onthouden”, zegt hij. “En de nieuwe Comtesse is een toppertje die deze winter zeker niet zal ontbreken op onze kaasschotel.”

Schepen Hilde Decleer opperde ook nog een idee voor de tiende editie van de kaasmarkt, volgend jaar. “Misschien kunnen we voor het jubileum zowel ’t Zand als het Beursplein gebruiken”, klonk het. “De bouwwerken op het Beursplein zullen dan nog niet gestart zijn.”

 

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170903_03050155
https://m.hln.be/regio/brugge/25-000-bezoekers-op-kaasmarkt-maar-niet-bezieler-jean-pierre~a9b6d5d9/

Trackback URL: https://www.kaasmarktbrugge.be/2017/09/08/de-negende-kaasmarkt-voor-het-eerst-op-het-beursplein/trackback/